Categorieën
Bezinning

De eeuwige droom

Vrij naar van Tagore "The religion of man", inleiding.

“Er is een tijdloos licht dat over onze dagen schijnt en door generaties heen een droom oproept; een droom die wakker maakt uit de sluimer van doel en dialoog waarmee ons denken de oneindige stroom van Zijn bedekt, die in die droom voor even zichtbaar wordt.

Het mysterie blijft evengoed onbegrijpelijk: de betekenis van deze pelgrimstocht, dit schier eindeloos avontuur van het bestaan door de tijd, waarvan de koers telkens uitmondt in nieuwe kringen, almaar nieuwe sporen…

Totdat – op eens – in het donker van de menselijke geest een inzicht oplicht en in haar schaars verlichte schemering staar ik, als door een breuk in de mist, sprakeloos naar een visioen van Leven en Liefde dat oprijst uit een tumult van diepe pijn en vreugde.”