Categorie├źn
Bezinning Broeder van het Leven

Dagreflectie

Eindhoven, 29 juni 2022, rond het middaguur op de campus van de Technische Universiteit.

Veel heb ik niet te zeggen. Ik zit hier stil en rustig in de schaduw van een boom te luisteren naar wat pianomuziek in mijn oortje. Mensen lopen langs over het voetpad of gaan op het grote grasveld tegenover me aan picknicktafels zitten. Er verschijnt brood. Een jongen speelt met twee bananen. Nu en dan passeert een fiets met knisperende banden over het pad.

Grote gebouwen rondom. Flarden gesprekken, een glimlach, hele werelden trekken aan mij voorbij. Een sierlijk oranje schoorsteen torent hoog de lucht in. De lucht blaakt van het blauw. In een hoek van de hemel trekt een stapel spierwitte wolken traag over de horizon.

Achter mij is een veld vol bloemen. Ik hoef nergens meer naartoe. De tijd is rond. “God” is hier al.