Categorie├źn
Broeder van het Leven Gebedslab

Verslag

Ik schrijf voor “God”: geen persoonlijke God die over mij waakt en oordeelt, maar een potentie in mij voor het goede, het waarachtige. Een potentie in alle mensen en zelfs in de dingen, de gebeurtenissen, de natuur. Overal waar het leven in overvloed gedijt: daar is “God”. Waar niets is en toch een beetje, dat beetje is “God”. Ja zelfs alleen de grote ruimte van het niets is “God”.

Ik wil mijn leven wijden aan “God”. Omdat ik en iedereen en alles in ” God” geschapen is en door “God” bestaat. Ik ben, wij zijn “God”. We hoeven niets te doen om “God” nabij te zijn, omdat “God” altijd bij ons is.

Ook al wilde ik schrijven over mijn worsteling met bidden, nu ik er bij stil sta: dit is bidden, want ik voel me weer bij “God”. Er is niets wat ik nu nodig heb of toe wil voegen aan het hier en nu. Ik ben volmaakt tevreden, omdat ik weet: die tevredenheid – dat is “God” .