Mijn God is betekenis

  • (vrij religieus) bidden
    De dagen die ontstaan als panorama’s die komen voordat je ze in gedachten al hebt gezien, de wereld fris, als nieuw bekeken in alle rijkdom aan details die het bestaan ons dagelijks geeft – de dagen die ik zó beleef zijn me het liefst. Dan zie ik weer het wonder dat ik en iedereen en […]
  • Van geen enkele plaats in de tijd …
    Gekomen van voorbij de buitenkant der dingen roept mij, van geen enkele kant van de ruimte, van geen enkele plaats in de tijd, de stem zonder mond… [Pessoa]
  • Dagsluiting
    “God” is liefde hoor je vaak, ik zeg en schrijf het zelf ook wel eens. Liefde is echter een vaag begrip, dus eigenlijk zeg je er niets mee. Tenzij je het verbindt met iets tastbaars, iets echts: een daad bijvoorbeeld, die concreet iets goeds bijdraagt aan de wereld. Of een gebaar of intentie die een […]