Betekenis is alom

  • Verwachten van een hond dat hit met snuffelen
    Sinds ik in de jaren tachtig als 13-jarige puber huilde over plaatjes van doodgeknuppelde zeehonden, verzurende bossen en massale kap van regenwouden, ben ik begaan bij het milieu. Ik geloofde lange tijd dat we door bewustwording onze vernietigende gang over de aarde koneren. Dat er een andere economie en samenleving zou ontstaan met ruimte voor […]
  • Dagopening
    Zondag, het is zondag! Ik zit al vroeg in de trein richting Amsterdam. Het is gezellig druk, genoeg ruimte om te bewegen en toch mensen zat om even naar te kijken en de coupĂ© mee te delen. Een homo-stelletje, een gezin met jonge kinderen, twee twintigers met hun moeder. Ochtendhapjes komen tevoorschijn uit tassen: yoghurt […]
  • Dagsluiting
    Een zaterdag in juni. Ik lig in de tuin van een binnenplaats bij het centrum van Nijmegen. Het was een drukkend warme dag, maar nu, tegen tienen, is het aangenaam koel. Hoog in de lucht jagen gierzwaluwen op muggen, met grote snelheid snerpen en snijden ze door de heldere avondhemel. Twee katten lopen om me […]