broeder damiaan
broeder van het leven

Fietsmaatjes-Westerpark zoekt Initiatiefhelden!

Fietsmaatjes-Westerpark zoekt Initiatiefhelden!

Een groep enthousiaste vrijwilligers rond Amsterdam Westerpark wil een lokale afdeling van Fietsmaatjes beginnen en zoekt mede ‘initiatief helden’. Doe je mee?

De landelijke stichting Fietsmaatjes koppelt mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen aan mensen die dat wel kunnen. Samen stappen ze op een elektrische duofiets voor een tochtje in de buurt of door het park. Leuk om samen te doen en een sportieve manier om mensen uit een isolement te halen.

Fietsmaatjes werkt met lokale afdelingen die zelfstandig functioneren. Het plan is nu om Fietsmaatjes Amsterdam Westerpark op te zetten. De landelijke stichting ondersteunt met o.a. een draaiboek en een website voor de planning. Een team van 8 tot 10 vrijwilligers covert onderling de taken van onderhoud, contact met vrijwilligers tot bestuurswerk.

Wat zou het mooi zijn als Westerpark een set duofietsen heeft waar bewoners met vrijwilligers gebruik van kunnen maken. Dat maakt onze wijk gewoon mooier en socialer. Buurthuis Horizon stelt al een duofiets beschikbaar.

Welke Amsterdamse Westerparker met een warm hart helpt mee? Onze eerstvolgende bijeenkomst is op 6 december as. om 15.30u op het GWL terrein. Voor vragen of aanmelden: Marjo op marjo.kroese@gmail.com. Of kijk op Fietsmaatjes.nl

Foto: Fietsmaatjes Borne.

Meer lezen? Link.